Ο αδελφός του Τριγωνοψαρούλη


 Την Παρασκευή διαβάσαμε το βιβίλο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου :"Ο αδελφός του Τριγωνοψαρούλη"


        Ο Τριγωνομικρούλης είναι ο μικρότερος αδελφός του Τριγωνοψαρούλη. Στο σχολείο που πηγαίνει όλοι τον βλέπουν και τον συγκρίνουν με τον αδελφό του που ήταν τόσο έξυπνος και τόσο καλός. 


 Προσπαθεί να αλλάξει εμφάνιση, χωρίς επιτυχία.
Βάφεται κόκκινος!
   
Βάζει κόλλα στα λέπια του και μοιάζει με σκαντζόχοιρο!

 Φοράει ένα κουτί!

        Αλλά δεν αντέχει αυτή τη σύγκριση και φεύγει από το σχολείο για να μην ακούει άλλο ότι κάνει κάτι «όπως και ο αδερφός του». Πιάνει παρέα με τρία καβουράκια και τον αστακό και κάνουν σκανταλιές στο σχολείο. Τότε είναι που επεμβαίνει ο Τριγωνοψαρούλης και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του, γιατί ξέρει ότι ο αδελφός του θα γυρίσει μόνο αν καταλάβει ότι όλοι όσοι εκτιμούν τον ίδιο αγαπούν κι εκείνον γι’ αυτό που είναι. Φτιάχνουν με τους φίλους του στολές, ντύνονται Τριγωνοψαρούληδες σαν να ήταν απόκριες και πάνε στο σχολείο.


      Κάνουν τόσο δύσκολη τη ζωή στα άλλα ψαράκια, που τα άλλα ψαράκια τους αντιπαθούν κι αναζητούν τον Τριγωνομικρούλη. Μετά απ’ αυτό, ο Τριγωνομικρούλης αποφάσιζει να γυρίσει γιατί καταλαβαίνει ότι τον αγαπούν γι’ αυτό που είναι.
                                       
Ακούστε το τραγουδάκι του αδελφού και τραγουδήστε μαζί του.Αφού ζωγράφισαν τα παιδιά το σημείο της ιστορίας που τους άρεσε, 
έφτιαξαν τους δικούς τους τριγωνοψαρούληδες, μαριονέτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου