Ημέρα παιδικού βιβλίου
 Ημέρα παιδικού βιβλίου σήμερα και γράψαμε δικές μας φανταστικές ιστορίες,
 όπως αυτή τριών μαθητριών της τάξης.

Το μαγικό φίλτρο
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια νεράιδα που είχε ένα μικρό σκυλάκι. Μια μέρα, το σκυλί αρρώστησε πολύ και κανείς δεν μπορούσε να το κάνει καλά.
 Η νεράιδα ήταν πολύ στεναχωρημένη και το πήγε στον κτηνίατρο. Μπήκε στο κτηνιατρείο και ο κτηνίατρος σήκωσε το σκυλί για να το εξετάσει. Όμως κι αυτός δεν μπορούσε να το κάνει καλά.

Τότε, η νεράιδα πήγε στο δάσος για να ξεχάσει τη στεναχώρια της. Ξαφνικά, είδε τη "μαγική βοηθός" του δάσους. Φορούσε ένα γαλάζιο φόρεμα και είχε φτερά αγγέλου. Κρατούσε έναν ολόλευκο κρίνο και τη ρώτησε γιατί είναι τόσο στεναχωρημένη. Η νεράιδα της μίλησε για το σκυλί που είναι άρρωστο και δεν μπορούσε να γίνει καλά. Συγκινημένη η μαγική βοηθός, της απάντησε πως μόνο ένα μαγικό φίλτρο θα μπορούσε να κάνει καλά το σκυλάκι της.
 Της είπε να πάει σ' ένα ψηλό βουνό και να μπει μέσα σε μια σπηλιά. Εκεί θα έβρισκε μια μάγισσα που θα της ζητούσε ένα σπάνιο φυτό και μετά θα της έδινε το φίλτρο για το σκυλί της. Για να βρει αυτό το φυτό θα έπρεπε να περάσει από 10 κροκόδειλους της Λίμνης του Φόβου.   Έτσι, η νεράιδα ξεκίνησε για το ψηλό βουνό. Εκεί βρήκε τη μάγισσα, η οποία της ζήτησε το σπάνιο φυτό. Είπε στη μάγισσα να περιμένει και ξεκίνησε για τη λίμνη. Εκεί τη βρήκε ένας κροκόδειλος που ευτυχώς του ξέφυγε με τη βοήθεια του μαγικού ραβδιού της.
Επιτέλους, έφτασε στην άλλη μεριά, πήρε το φυτό και πέταξε για να βρει τη σπηλιά. Εκεί έδωσε το φυτό στη μάγισσα και μ' αυτό μπόρεσε η μάγισσα να φτιάξει το μαγικό φίλτρο. Το έδωσε στη νεράιδα.

Η νεράιδα έτρεξε αμέσως στο σπίτι της και έδωσε το χυμό στο σκυλί της. Αμέσως, εκείνο ένιωσε καλύτερα και άρχισε να χοροπηδά στο σαλόνι.

Η νεράιδα πήγε στο δάσος για να ευχαριστήσει τη βοηθό. Την ευχαρίστησε θερμά και της ζήτησε να γίνουν φίλες. Εκείνη συμφώνησε. Μετά, η νεράιδα έκανε ένα μεγάλο πάρτι και κάλεσε όλους τους ήρωες των παραμυθιών και πέρασαν τέλεια!


Όταν κόντευε να τελειώσει το πάρτι έφεραν μια μεγάλη τούρτα που είχε πάνω ένα κουτάβι με τέσσερα κουταβάκια!           
Πέρασαν υπέροχα και  χαρούμενοι έπεσαν να κοιμηθούν.


Ξαφνικά χτύπησε η πόρτα και όταν άνοιξε η νεράιδα, είδε ένα καλάθι με τέσσερα κουταβάκια. Η σκυλίτσα της χάρηκε πολύ. Έτρεξε και άρχισε να τα γλείφει. Η οικογένεια έγινε μεγαλύτερη και η νεράιδα ήταν ευχαριστημένη. Έτσι, έζησε αυτή καλά και εμείς καλύτερα!


Σημάδη Άννα
Παπαγεωργακοπούλου Βικεντία 
Ευθυμιάδου Αθηνά
Τέλος, φτιάξαμε τη δική μας αφίσα για την ημέρα παιδικού βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου